Medlemsmøte i Den Norske Aktuarforening, torsdag 14. oktober

Medlemsmøte i Den Norske Aktuarforening, torsdag 14. oktober

torsdag 14.10.2021 16:30-21:30

Vi inviterer til medlemsmøte i DNBs lokaler i Oslo den 14. oktober! Du vil også kunne delta i møtet digitalt.

Påmeldingsfrist: tirsdag 5. oktober kl. 12.00 

 

Kake/frukt og mingling kl 16:30-17:00

Medlemsmøte og foredrag 17:00-18:30

Middag 18:30-21:30

 

Det vil også denne gangen være mulig å følge medlemsmøtet digitalt, og du må i så fall melde deg på dette innenfor angitt påmeldingsfrist.  De som er påmeldt digitalt vil få tilsendt en link til medlemsmøtet. Det vil være mulig å sende inn spørsmål eller kommentarer under medlemsmøtet-/foredraget.

 

Aktuarstudenter ved Universitetet i Oslo er hjertelig velkomne! 

 

Agenda

Referat fra medlemsmøte 16.9.2021

Meddelelser

Informasjon fra fagkomite Data Science ved Kjersti Moss

Eventuelt

 

Foredrag: Romlig modellering av risikopremie for vannskadeforsikring, ved Forsker Jens Christian Wahl, Norsk Regnesentral

 

Norsk Regnesentral og Gjensidige har gjort et arbeid rundt å utforske nye modeller for å fastsette risikopremie knyttet til vannskader. Dette er et veldig spennende skjæringspunkt mellom skadeforsikring og data science. Arbeidet er nettopp publisert i Scandinavian Acturial Journal.  Kom og hør hovedforfatter Forsker Jens Christian Wahl ved Norsk Regnesentral. Han vil fortelle nærmere om hvordan man kan ta hensyn til romlig variasjon i modellering av risikopremie som kan gi bedre modelltilpasning og et mer korrekt bilde av risikoen. Han vil også snakke om hvordan man enkelt kan implementere slike modeller i praksis, både på små og store datasett.

 

Etter medlemsmøtet kan du nyte en bedre tre retters middag med hyggelige aktuarer i 17. etasje i DNBs lokaler i Bjørvika.

Jens Christian Wahl

Jens Christian Wahl

Jens Christian Wahl ble uteksaminert med aktuarkompetanse ved Universitetet i Bergen sommeren 2018 og har siden jobbet som forsker hos Norsk Regnesentral. Han jobber hovedsakelig med statistiske problemstillinger knyttet til forsikring, finans og energimarkeder. Han fikk Aktuarprisen for 2019.

Sted

DnB

Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo, Norway

Bestilling

Bestilling er stengt!