Julemøte i Den Norske Aktuarforening

Julemøte i Den Norske Aktuarforening

torsdag 25.11.2021 18:00-23:59

Agenda

 1. Referat fra medlemsmøte 14. oktober
 2. Søknad om medlemskap
  1. Sandra Heimsæter
  2. Elyas Mohammed
  3. Kim André Arntsen
  4. Frank Erling Celius
  5. Anne Martine Myking  
  6. Yushu Li
 3. Internasjonalt kvalifiserte medlemmer
  1. Eivind Kvitstein
  2. Eivind Bjørnøy
 4. Meddelelser
 5. Eventuelt
 6. Foredrag: Vitenskapsformidling på rosa bakgrunn  Ved Sunniva Rose

 

 

Sunniva Rose

 

Sunniva Rose

Sunniva Rose har doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Oslo. Doktorgradsarbeidet handlet om hvordan vi kan bruke grunnstoffet thorium som brensel i kjernekraftverk, og hvordan dette kan redusere radioaktiv avfall. Fra hun for første gang som barn så bildet av en eksploderende atombombe, har hun vært ekstremt fascinert av kjernekraft.

Sunniva passer ikke inn i noen bås, og derfor har hun laget sin egen. Hun omtaler seg selv som rosanerd; hun er forskeren med utslått, midjelangt hår, store perleøredobber, rosa lipgloss og 13 cm høye hæler.  I dag jobber Sunniva som nestleder for Centre for Computing in Science Education – et senter for fremragende utdanning ved Universitet i Oslo. Dette forskningssenteret fokuserer på å få programmering inn som en sentral del av utdanningen i alle realfag. Big data, kunstig intelligens og selvkjørende biler er en snakkis for tiden, og fremtiden ser ut til å kreve kunnskap og ekspertise om programmering i de fleste sektorer.

Sunniva brenner generelt for forskningsformidling og realfaglig allmenndannelse, og hun driver et «opplysningsprosjekt» gjennom (rosa)bloggen sin. Hun har holdt en rekke populærvitenskapelige foredrag om realfag og forskning. I dag er hun aktiv i radio og skriver kronikker om realfag og forskning for Dagbladet. Sunniva har holdt tre TEDx-foredrag og var med i web-TV-serien «Sushi og kjernekraft», både foran og bak kamera.

 

Foto fra julemøtet: Astrid Seltmann 

 

 • Julemøte
 • Julemøte
 • Julemøte
 • Julemøte
 • Julemøte
 • Julemøte

Sted

Norske Videnskaps-Akademi

Drammensveien 78, 0271 Oslo, Norway