Har du lyst til å jobbe med teknologi og forsikring? Gjensidige søker Data Scientist

Har du lyst til å jobbe med teknologi og forsikring? Gjensidige søker Data Scientist

mandag 29.01.24 Skrevet av Hans Michael Øvergaard

Gjensidige er et ledende nordisk forsikringsselskap som er et av de største selskapene på Oslo Børs med om lag 3800 medarbeidere i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Hos oss kan du være med på å sikre flere liv, mere helse og større verdier enn hos noen andre forsikringsselskaper i landet.

I Gjensidige engasjerer vi oss i kundene våre, og i bærekraftige løsninger. Fremtiden avhenger av at vi forvalter verdiene våre riktig, og vi trenger alltid flinke folk til denne viktige oppgaven. Vil du være med?

Har du lyst til å jobbe med teknologi og forsikring? Vi i Kapitalstyring ønsker oss to nye medarbeidere som skal være med å utvikle risikomodeller. Avdelingen har ansvaret for å beregne selskapets risiko og kapitalbehov.

Gode grunner til å jobbe i Gjensidige

I Gjensidige har vi jobbet med å sikre liv, helse og verdier i over 200 år. En av grunnene til at vi har lyktes i så lang tid, er at vi hele tiden jobber med å utvikle oss i takt med – og helst i forkant av – de stadige endringene i forsikringsbransjen og samfunnet ellers. Hos oss vil du være en del av et stort fellesskap som trekker i samme retning mot et tryggere samfunn for alle, hvor du kan være stolt av at vi gjør mange konkrete grep for verden rundt oss. 

Om avdelingen

Kapitalstyring lager og bruker risikomodeller for forsikringsrisiko, katastroferisiko og investeringsrisiko. I dag benyttes en internmodell for å beregne kapitalkrav basert på Solvens II-regelverket. I dette arbeidet jobber vi kontinuerlig for å utvikle og forbedre oss. Vi benytter Azure Cloud og Databricks som gir oss gir oss fleksibilitet på en moderne infrastruktur. Vi utvikler modeller i Python og bruker verktøy som Streamlit og Power BI til presentasjon og visualisering av resultater. Avdelingen rapporter til ledelse, styret og tilsynsmyndigheter. Avdelingen er plassert i konsernets risikostyringsenhet og har et konsernansvar og skal dekke virksomhetsområdet i Norden og Baltikum.

Din hverdag som Data Scientist

Har du stor interesse for modellutvikling og programmering er dette jobben for deg. Vi ønsker oss en positiv og engasjert person som vil jobbe med følgende:

  • tenke nytt og utvikle modeller for forsikringsrisiko.
  • programmere i Python og SQL.
  • jobbe i team og samarbeide med andre.
  • visualisere resultater.
  • rapportere og kommunisere resultater til ledelse og tilsynsmyndigheter.

Vi gir deg utfordrende arbeidsoppgaver og gode muligheter for faglig utvikling i et engasjert miljø med svært dyktige kollegaer.

Om deg som søker

Vi søker en nytenkende person med engasjement og læringsvilje innen analyse og programmering. 

Du kan også kjenne deg igjen i at du: 

  • har gode programmeringsevner, fortrinnsvis i Python og SQL. 
  • er utdannet innen anvendt og beregningsorientert matematikk eller har en mastergrad innen statistikk, matematikk, informatikk eller tilsvarende.
  • liker å jobbe i team og samarbeide med andre.
  • kommuniserer godt både muntlig og skriftlig på tvers av ulike miljøer.
  • er initiativrik og ansvarsfull. 

Både nyutdannede og personer med erfaring oppfordres til å søke.

Hos oss får du

Vi garanterer en arbeidsgiver som bryr seg om sine ansatte og legger til rette for god personlig og faglig utvikling. Vi sørger for at du kan utvikle deg innenfor rollen du allerede har, men også bygge din karriere ved å bevege deg på tvers av organisasjonen. For å koble på og yte best mulig når det virkelig gjelder, trenger vi å koble av mellom slagene. Derfor er vi opptatt av at du skal ha rom for å være deg, og til å dyrke det som er betydningsfullt i ditt liv – hva enn det måtte være. 

Vi gir deg også muligheten til å jobbe delvis fra hjemmekontor etter avtale. Vi tror på fleksibilitet i arbeidshverdagen, noe vi legger til rette for gjennom gode samhandlings- og arbeidsverktøy. 

Du vil også få flere goder, som blant annet spesielt god pensjonsordning, forsikringsordninger med behandlingsforsikring, personalrabatter, firmahytter i inn- og utland, aksjespareordning og sommertid.

Vi holder til i flotte kontorlokaler (Huset vårt) sentralt i Oslo sentrum. Her finner du treningsmuligheter i eget treningsstudio og gymsal, i tillegg til bedriftsidrettslag med for eksempel klatregruppe, turgruppe og fotball, kulturaktiviteter og andre sosiale grupper.

I Gjensidige ønsker vi å gjenspeile bredden av mangfoldet i samfunnet. Oppgavene er varierte, ofte langsiktige og ikke minst samfunnsviktige. Det fineste vi har er felleskapet, og den du er, er viktig for oss. Hos oss får alle like stor plass, og mangfoldet vårt beriker både oss selv og kundene våre. Gjennom å være deg selv, og få muligheten til å utvikle ditt fulle potensial, kan du utnytte evnene dine langt bedre.

Se fremover. Skap verdier. Bli en av oss.

Har du spørsmål til stillingen, ta kontakt med: 

Martin Augustin, (+47)95750640, martin.augustin@gjensidige.no

Søknadsfrist:  18.02.2024

Søknad kan sendes her: Data Scientist (gjensidige.com)