Gjensidige søker Prisanalytiker

Gjensidige søker Prisanalytiker

mandag 11.09.23 Skrevet av Hans Michael Øvergaard

Gjensidige er et ledende nordisk forsikringsselskap som er et av de største selskapene på Oslo Børs med om lag 3800 medarbeidere i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Hos oss kan du være med på å sikre flere liv, mere helse og større verdier enn hos noen andre forsikringsselskaper i landet.

I Gjensidige engasjerer vi oss i kundene våre, og i bærekraftige løsninger. Fremtiden avhenger av at vi forvalter verdiene våre riktig, og vi trenger alltid flinke folk til denne viktige oppgaven. Vil du være med?

Vil du bruke din analytiske kompetanse til å jobbe med hvordan vi priser produktene våre?

Vi i Prisanalyse ser etter prisanalytiker. Vi er ca 35 kolleger som er ansvarlige for utvikling og prissetting av konsernets forsikringsprodukter. Vi er sentralt plassert og er en viktig del av konsernets strategiske beslutningsprosesser. Avdelingen er organisert i området Analyse, Produkt og Pris (APP) og rapporterer til konserndirektøren for denne divisjonen.

Din hverdag som analytiker i Prisanalyse

Du vil jobbe med analyser tilknyttet risikoprising, lønnsomhetsoppfølging og produktutvikling av konsernets produkter innen både privat- og næringslivssegmentet. Du vil benytte avansert statistisk modellering, og du er stadig på jakt etter å videreutvikle og ta i bruk nye metoder (herunder maskinlæring) for å bedre våre analyser. Samtidig er du en praktiker som forstår hvordan modellene kan benyttes gjennom våre produksjonssystemer og ut mot kundemarkedene.

Din kompetanse vil bidra inn i en organisasjon som er nytenkende og innehar høy kompetanse innen statistisk modellering. Du vil kontinuerlig jobbe for å forbedre prisingen og automatisering av prosesser tilknyttet den. Det innebærer deltakelse i produktutviklingsprosesser, utarbeidelse og vedlikehold av modeller samt lønnsomhetsovervåking og iverksetting av forbedringstiltak. Utarbeidelse av portefølje- og risikoanalyser samt underlag til produktrapportering er også en sentral del av jobben.

Arbeidshverdagen er variert med en god miks av testing av ny teori/metoder og implementering av disse og mer rutinepregede oppgaver tilknyttet vedlikehold av modeller og rapportering. Vi har en god miks av langsiktige og kortsiktige prosjekter gående samtidig. I modellering benytter vi R og Python.

Hvem er du?

Du er initiativrik, analytisk og ansvarsbevisst med god forståelse for bearbeiding av tall. I tillegg har du en god forretningsforståelse.

Du har relevant høyere utdanning på mastergradsnivå fra universitet eller høyskole innenfor fagområdene aktuar, matematikk eller statistikk. Minimum 2 års erfaring fra arbeid med dataanalyse, tariffering og lønnsomhetsoppfølging er ønskelig. God kjennskap til programmeringsspråk som Python, R, SAS og/eller SQL er en forutsetning.

Da arbeidet utføres både i team og på egen hånd vil det være viktig at du evner å jobbe selvstendig samtidig som du innehar gode samarbeidsevner. Vår analyseenhet består av svært kompetente medarbeidere og vi er opptatt av et godt arbeidsmiljø der kompetansedeling er en naturlig del av hverdagen. Samarbeid med andre miljøer i konsernet er særlig viktig rundt forretningsmessige beslutninger.

Hos oss får du

Vi garanterer en arbeidsgiver som bryr seg om sine ansatte og legger til rette for god personlig og faglig utvikling. Vi sørger for at du kan utvikle deg innenfor rollen du allerede har, men også bygge din karriere ved å bevege deg på tvers av organisasjonen.

Vi holder til i flotte kontorlokaler (Huset vårt) sentralt i Oslo sentrum. Her finner du treningsmuligheter i eget treningsstudio og gymsal, i tillegg til bedriftsidrettslag med for eksempel klatregruppe, turgruppe og fotball, kulturaktiviteter og andre sosiale grupper.

Vi gir deg også muligheten til å jobbe delvis fra hjemmekontor etter avtale. Vi tror på fleksibilitet i arbeidshverdagen, noe vi legger til rette for gjennom gode samhandlings- og arbeidsverktøy.

Du vil også få flere goder, som blant annet spesielt god pensjonsordning, forsikringsordninger med behandlingsforsikring og personalrabatter, firmahytter i inn- og utland, aksjespareordning, sommertid og fleksibel arbeidstid.

I Gjensidige ønsker vi å gjenspeile bredden av mangfoldet i samfunnet. Oppgavene er varierte, ofte langsiktige og ikke minst samfunnsviktige. Det fineste vi har er felleskapet, og den du er, er viktig for oss. Hos oss får alle like stor plass, og mangfoldet vårt beriker både oss selv og kundene våre. Gjennom å være deg selv, og få muligheten til å utvikle ditt fulle potensial, kan du utnytte evnene dine langt bedre.

Se fremover. Skap verdier. Bli en av oss.

Har du spørsmål til stillingen, ta kontakt med:
Tove Krohn Sjursen, 90528961, tove.krohn-sjursen@gjensidige.no eller Jørgen Andreas Hagen, 90048377, jorgen-andreas.hagen@gjensidige.no
Søknadsfrist: 25.09.2023

Søknad og mer informasjon via nettsiden