Danica Pensjon søker Aktuar / Analytiker

Danica Pensjon søker Aktuar / Analytiker

torsdag 03.03.22 Skrevet av Qingsheng Dong

Danica Pensjon søker Aktuar / Analytiker

Danica Pensjon søker nå etter en faglig sterk kandidat til å styrke vår aktuaravdeling. Vi ser etter en person med sterke analytiske egenskaper og programmeringskompetanse som ønsker å videreutvikle Danicas analyser og modeller knyttet til våre forsikring- og pensjonsprodukter. Som aktuar i Danica vil du ha varierte arbeidsoppgaver, og det vil være store muligheter for faglig utvikling.

Arbeidsoppgaver:

  • Utvikle og vedlikeholde modeller for beregning av pris og lønnsomhet, forsikringstekniske avsetninger og analyse av forsikringsrisiko.
  • Automatisering og effektivisering av arbeidsprosesser og beregningsprogrammer. Det er derfor en fordel med erfaring og interesse for programmering. 
  • Bidra til rapportering av regnskap, risikostyring (Solvency II), rapportering til Finanstilsynet mv.
  • Prosjektarbeid, for eksempel tilpasning til nytt regelverk som IFRS 17.
  • Bistå andre avdelinger i Danica med analyser og beregninger.

Egenskaper og kvalifikasjoner som vi ser etter:

  • Utdannelse på masternivå som aktuar, ingeniør, økonom eller lignende med interesse for forsikring og pensjon.
  • Helst 1-3 års erfaring som aktuar, analytiker eller lignende stillinger fortrinnsvis i finans, forsikring eller konsulentbransjen.
  • Erfaring med utvikling av finans-/forsikringsmodeller i programmeringsspråk som Python, R, SQL, Excel VBA eller lignende.

I tillegg har personen vi ser etter gode kommunikasjonsferdigheter og samarbeidsevner. Det vil være sentralt med en evne til å jobbe strukturert, sette seg inn i nye problemstillinger og presentere resultater på en effektiv måte skriftlig og muntlig. 

Stillingen krever meget gode kommunikasjonsferdigheter i både norsk og engelsk, skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr
Du vil få spennende utfordringer i et positivt og aktivt arbeidsmiljø som vil preges av muligheter og høyt tempo. Du får en unik mulighet til å påvirke utformingen av en viktig rolle i samarbeid med gode kollegaer hvor du er sikret mye ansvar og allsidige oppgaver i Danica Pensjon.

Interessert?
Hvis du har noen spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med Chief Financial Officer Frode Dahl på telefon +47 908 655 44.

Mer informasjon og søknad kan sendes her:

Søknadsfrist 13. mars 2022