Medlemsmøte i Den Norske Aktuarforening, torsdag 14. september

Laster kart ....

Date/Time
Date(s) - 14/09/17
17:00 - 21:30

Location
Vika Atrium Konferansesenter

Categories


Medlemsmøte i Den Norske Aktuarforening

Torsdag 14. september 2017 kl. 17:00.

Vika Atrium Konferansesenter, Munkedamsveien 45.

Påmeldingsfrist fredag 8. september kl. 15.00.

Dørene åpner kl. 16.30 med sosial sammenkomst og enkel bevertning.

 1. Referat fra medlemsmøte 1. juni 2017
 2. Søknader om medlemskap
  • Ekaterina Mogstad
  • Ole-Petter Anstensrud
  • Anders Sleire
 3. Meddelelser
 4. Eventuelt
 5. Erling Sverdrup – en pioner i norsk statistikk og aktuarfag, foredrag ved Ørnulf Borgan
 6. Globale regnskapsregler for forsikring – IFRS 17, foredrag ved Thomas Ringsted

Vedrørende punkt 5:
I år er det 100 år siden professor Erling Sverdrup ble født. Det er mange av våre medlemmer som kjente Sverdrup, som foreleser og veileder og leste hans lærebøker i statistikk på universitetet. Ørnulf Borgan er professor i statistikk ved Universitetet i Oslo. Han har særlig arbeidet med statistiske metoder for å analysere levetids- og forløpsdata, og han er medforfatter på to internasjonale bøker om dette temaet.

Vedrørende punkt 6:
De nye globale regnskapsreglene for forsikring vil bli introdusert. De vil bli sammenlignet med Solvens II. Det vil bli en overordnet gjennomgang av den generelle regnskapsmodellen som dekker både liv- og skadeforsikring. Gjennomgangen vil bli supplert med noen relevant eksempler. Samspillet med regnskapsstandarden for finansielle instrumenter – IFRS 9 – vil også bli berørt. De forventede markedsmessige effekter vil bli diskutert.

Thomas Ringsted er partner i Deloitte og leder av Actuarial, Risk & Advanced Analytics avdelingen i Norden. Thomas har gjennom sin karriere arbeidet med emner vedrørende finansiell rapportering for forsikrings-selskaper. Han er annerkjent som en som behersker både forsikringsregnskap og aktuarmessig modellering. Han har bygget opp denne erfaringen både som gjennom arbeid med avleggelse av regnskap, rådgiver, lærer og revisor. Thomas har vært en del av Deloittes globale IFRS forsikringslederskap siden 2009, da Deloitte’s Insurance Expert Advisory Panel ble etablert under Francesco Nagari. Siden 2014 har Thomas vært en del av EFRAGs forsikringsarbeidsgruppe. Det er dette forumet som skal forberede anbefalingen om godkjennelse av IFRS 17 til EU-kommisjonen i løpet av 2018. Utover dette har Thomas i en årrekke vært involvert i aktuar-forenings regi og har vært ekstern lektor i forsikringsregnskap ved Københavns Universtitet. Thomas er internasjonalt medlem av Den Norske og Danske Aktuarforening.

Etter møtet blir det fellesmåltid. Måltidet er gratis. Bindende påmelding til møtet elektronisk på intranettet på nettsiden http://www.aktfor.no/

Bookings

Bookings are closed for this event.

Legg igjen en kommentar